Način pripreme
Stavljamo belanca u posudu sa prstohvatom soli u njih, počinjemo da mutimo.
Pre nego što dobijemo sneg, sipamo šećer i nastavljamo da mutimo dok ne postanu tvrda, dodajemo boju, ponovo mutimo da se oboji i ostavljamo sa strane.
U posudi pomešamo bademovo brašno i šećer u prahu i dobro prmešamo. Posle sipamo direktno u belanca i mutimo dobro da dobijemo lep krem.
Prebacujemo u špric i u pleh sa papirom za pečenje (zalepimo sa malo smese u 4 kraja), pravimo krugove, gledamo da budu manje-više jednaki.
Napravimo 2 pleha francuskih makaronsa, na kraju je važno da udarite pleh o radnu površinu.
Ostavljamo na sat i 30 minuta da uhvate koricu (kad ih dotaknete prstom da se ne lepe).
Pečemo francuske kolače (sušimo) na 100 stepeni 15 minuta.
Za krem u posudi pomešamo maskarpone, sir filadelfiju, boju, šećer i vanilu, dobro umutimo.
U drugoj posudi mikserom unutimo pavlaku na snef i dodajemo u smesu sa maskarponeom, dobro promešamo spatulom.
Nakon što se makaronsi dobro ohlade, stavljamo po jednu kašičicu krema u srdinu 1 dela i poklapamo drugi.
Pravimo i kružnim pokretima da se krem dobro svuda rasporedi (možete i šrpicem).
Neka vam je slatko sa ovim roze francuskim makaronsima - idealnim za specijalne prilike.