Roze francuski makaronsi

Kristina AleksandrovaKristina Aleksandrova
Početnik
162664
Roze francuski makaronsi
Fotografije: Kristina Aleksandrova
1 / 5
19/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
110 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
20
"Domaći roze makaronski su pravi užitak za dušu i nepce"

Potrebni sastojci

  • za kolače
  • belanca - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 3 supene kašike, fin kristal
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • bademovo brašno - 1 šolja
  • boja - 1 supena kašika, po izboru
  • za krem
  • maskarpone - 100 g
  • krem sir - 100 g, filadelfija
  • pavlaka - 100 ml
  • šećer u prahu - 100 g
  • vanila - 1 komad
  • boja - po izboru, ja sam koristila morsko zelenu za krem
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo belanca u posudu sa prstohvatom soli u njih, počinjemo da mutimo.

Pre nego što dobijemo sneg, sipamo šećer i nastavljamo da mutimo dok ne postanu tvrda, dodajemo boju, ponovo mutimo da se oboji i ostavljamo sa strane.

U posudi pomešamo bademovo brašno i šećer u prahu i dobro prmešamo. Posle sipamo direktno u belanca i mutimo dobro da dobijemo lep krem.

Prebacujemo u špric i u pleh sa papirom za pečenje (zalepimo sa malo smese u 4 kraja), pravimo krugove, gledamo da budu manje-više jednaki.

Napravimo 2 pleha francuskih makaronsa, na kraju je važno da udarite pleh o radnu površinu.

Ostavljamo na sat i 30 minuta da uhvate koricu (kad ih dotaknete prstom da se ne lepe).

Pečemo francuske kolače (sušimo) na 100 stepeni 15 minuta.

Za krem u posudi pomešamo maskarpone, sir filadelfiju, boju, šećer i vanilu, dobro umutimo.

U drugoj posudi mikserom unutimo pavlaku na snef i dodajemo u smesu sa maskarponeom, dobro promešamo spatulom.

Nakon što se makaronsi dobro ohlade, stavljamo po jednu kašičicu krema u srdinu 1 dela i poklapamo drugi.

Pravimo i kružnim pokretima da se krem dobro svuda rasporedi (možete i šrpicem).

Neka vam je slatko sa ovim roze francuskim makaronsima - idealnim za specijalne prilike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: