Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleći škembići sa pečurkama u rerni

Teleći škembići sa pečurkama u rerni

Vesela SHVesela SH
Šegrt
226126
Teleći škembići sa pečurkama u rerni
Fotografije: Vesela SH
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Ako ovi teleći škembići sa pečurkama deluju prilično primamljivo, pripremite ih sutra i uživajte u društvu najmilijih uz bocu dobrog vina."

Potrebni sastojci

  • teleći škembići - 1 kg
  • maslac - 50 - 60 g istopljen
  • kačkavalj - 150 g narendan
  • pečurke - 400 g
  • beli luk - 2 - 3 čena, rendan
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ljuta aleva paprika - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite goveđe škembe. Ako postoji neprijatan miris, možete ga potopiti u hladnu vodu sa malo sirćeta oko 15-20 minuta, a zatim dobro oprati.

Kuvajte škembe u ekspres loncu oko 60-90 minuta ili dok ne omekša. Kad je spremno, isecite ga na trake ili komadiće. Očistite pečurke i isecite ih na kriške.

Istopite polovinu maslaca u šerpi, dodajte izgnječeni beli luk, dodajte škembiće, promešajte i dodajte pečurke.

Začinite solju, biberom, alevom paprikom, dodajte preostali maslac, malo vode, promešajte i pržite dok pečurke ne budu gotove.

Prebacite jelo u pleh, pospite narendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok kačkavalj ne omekša i ne uhvati lepu boju.

Škembiće služite tople.

Teleći škembići sa pečurkama u rerni su prava mala fantazija.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: