Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pečena teletina»Teleći file u rerni sa pečurkama i šargarepom

Teleći file u rerni sa pečurkama i šargarepom

Teleći file u rerni sa pečurkama i šargarepom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
6 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
66 min.
Porcije
7
"Naša prijateljica nam pokazuje koliko je lako spremiti mekano i aromatično teleće meso, i nećete pogrešiti ako je poslušate"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1kg filea
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 5 kom.
  • belo vino - 2 šolje
  • med - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • maslac - 100 g
  • so
  • biber
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Marinadu napraviti od vina, maslinovog ulja i 1 kašike meda. Teleće meso posoliti i politi marinadom. Dodati majčinu dušicu. Ostaviti meso u marinadi 5-6 sati.

Šargarepu očistiti i seći na štapiće. Ugrejati malo maslinovog ulja, dodati 1 kašiku meda i staviti šargarepu da se blago karamelizuje. Dodati očišćene i naseckane pečurke i prokuvati.

U duboku posudu sa poklopcem staviti marinirano meso. Pečurke i šargarepe poređati sa strane. Namazati maslacem, preliti ostalom marinadom, staviti poklopac i uključiti rernu. Peći oko 40 minuta nakon što se rerna zagreje.

Skinuti poklopac, preliti sa 1-2 kašike belog vina i peći do zlatne boje. Gotovo jelo pobiberiti mlevenim biberom. Servirati toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: