Način pripreme
Zagrejte 1 kašičicu ulja u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodajte špargle i pečurke i dinstajte 2-3 minuta ili dok jednostavno ne omekšaju.
Dodajte beli luk u tiganj i kuvajte još 30 sekundi.
Izvadite povrće iz tiganja i stavite ga na tanjir. Pokrijte tanjir folijom da ostane toplo.
U tiganj dodajte preostalu kašičicu ulja.
Piletinu začinite solju, biberom i ubacite u tiganj.
Piletinu pržite uz povremeno mešanje dok ne porumeni i pržite 3-4 minuta po strani.
U posudi pomešajte pileći bujon, med, susamovo ulje i soja sos.
U maloj posudi pomešajte kukuruzni skrob sa kašikom hladne vode.
Vratite povrće nazad u tiganj.
Sipajte mešavinu sosa od piletine i povrća. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte kukuruzni skrob i pustite da proključa. Kuvajte još minut ili dok sos tek počne da se zgušnjava.
Prelijte semenkama susama i poslužite odmah.
Uživajte u pilećem fileu sa šparglama u tiganju!