Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pileći file sa zeljem na tiganju

Pileći file sa zeljem na tiganju

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Pileći file sa zeljem na tiganju
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Kako da znate da je došlo proleće ukoliko ne pripremite ovaj jedinstveno ukusan pileći file sa zeljem"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • pečurke - 250 g krupnih šampinjona
  • zelje - 10 listova
  • šargarepa - 2 kom.
  • mladi luk - 1 vezica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • paradajz - 2 kom.
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • bujon - 1 kockica pilećeg
  • selen - 2 struka
  • nana - 1 kašičica ili nekoliko listića sveže
  • peršun - 5 - 6 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file naseći na komadiće i staviti u dubok tiganj sa malo ulja da se uprži dok ne omekša, a dodati i malo ulja.

Kada meso ostane na ulje, posuti alevom paprikom, promešati, a nakon toga meos izvaditi u tanjir i posoliti ga.

Šargarepu naseći na kolutiće i kratko upržiti u istoj masnoći, pa promešati.

Dodati i pečurke, prethodno nasečene na kriške. Nakon toga dodati i luk i beli luk, i ponovo promešati.

Zelje oprati i naseći, staviti u tiganj, pa dodati i paradajz, nasečen na kockice. Po želji, možete dodati jednu šolju vode.

Začiniti začinima i kuvati kratko, toliko da povrće omekša. Na kraju ponovo staviti pileće meso kod povrća i promešati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: