Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Brza predjela»Pileći file sa šparglama u tiganju

Pileći file sa šparglama u tiganju

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pileći file sa šparglama u tiganju
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Prelijte pileći file sa susamom i poslužite ga odmah. Uživajte!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g bez kostiju i bez kože
  • biljno ulje - 1 kašika + 1 kašičica
  • špargle - 500 g, oljuštene i isečene
  • pečurke - 1 šolja, iseckane
  • susamovo ulje - 2 kašičice, preprženo
  • soja sos - 1 kašičica
  • med - 2 kašičice
  • pileći bujon - 1/2 šolje sa niskom sadržajem natrijuma
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • so
  • biber - po ukusu
  • susam - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte 1 kašičicu ulja u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodajte špargle i pečurke i dinstajte 2-3 minuta ili dok jednostavno ne omekšaju.

Dodajte beli luk u tiganj i kuvajte još 30 sekundi.

Izvadite povrće iz tiganja i stavite ga na tanjir. Pokrijte tanjir folijom da ostane toplo.

U tiganj dodajte preostalu kašičicu ulja.

Piletinu začinite solju, biberom i ubacite u tiganj.

Piletinu pržite uz povremeno mešanje dok ne porumeni i pržite 3-4 minuta po strani.

U posudi pomešajte pileći bujon, med, susamovo ulje i soja sos.

U maloj posudi pomešajte kukuruzni skrob sa kašikom hladne vode.

Vratite povrće nazad u tiganj.

Sipajte mešavinu sosa od piletine i povrća. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte kukuruzni skrob i pustite da proključa. Kuvajte još minut ili dok sos tek počne da se zgušnjava.

Prelijte semenkama susama i poslužite odmah.

Uživajte u pilećem fileu sa šparglama u tiganju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: