Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pileći file sa maslacem u tiganju

Pileći file sa maslacem u tiganju

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pileći file sa maslacem u tiganju
Fotografije: Evgenia
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Retro je uvek u modi - sočne pileće grudi u hrskavom pohovanju za vašeg gladnog muškarca"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • Marinada
  • jaja - 1 komad, L
  • kiselo mleko - 1/3 šolje
  • brašno - 3 supene kašike
  • senf - 1 kašičica
  • beli biber
  • so
  • beli luk u prahu
  • Za pohovanje
  • univerzalna smesa za pohovanje - 1 šolja
  • susam - 2 supene kašike
  • so
  • beli biber
  • parmezan - 30 g, ili kačkavalj
  • maslac - 4 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo pileći file na 4 komada. Operemo ga, posolimo ga i posušimo.

U posudi mutitmo jaje sa kiselim mlekom, senfom, belim biberom i solju.

Nakon čega dodajemo brašno uz neprestano mešanje (ne sme da ima grudvica).

Dodajemo pileće komade u dobijenu marinadu i ostavljamo ih u njoj na otprilike 30 minuta (do 2 sata u frižideru).

U plitkom tanjiru pomešamo univerzalno pohvanje, sa susamom, izrendanim parmezanom, belim biberom i solju. Dobro izmešamo!

Viljuškom uzimamo komadić piletine, od marinade i uvaljamo ga obilno u smesu za pohovanje - ravnomerno sa obe strane. Tako radimo i sa ostalim komadima.

U tiganju istopimo maslac u ulju i na umereno zagrejanoj rerni propržimo svako parče piletine dok se ne dobije zlatasta boja (po potrebi dodajemo još masnoće).

Pileće filete sa maslacem u tiganju serviramo tople i sa garnirungom od pirinča i sosa sa belim lukom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: