Način pripreme
U posudu dodajemo maslac, polovinu šećera u prahu, vanilin šećer i umutimo mikserom, počinjamo da dodajemo žumanca jedno po jedno.
Mutimo belanca sa preostalim šećerom u prahu u gustu penu.
Jabuke oljuštimo, narendamo i blago iscedimo, koštunjavo voće isečemo, čokoladu narendamo na sitno rende.
U smesu sa maslacem dodajemo postepeno jabuke, čokoladu, koštunjavo voće, prethodno prosejano brašnoa i prašak za pecivo i prstohvat cimeta.
Nakon toga pažljivo dodajemo umućena belanca.
Namažemo kalup za pečenje (moj je 26 cm), nakon toga pospemo brašnom.
Sipamo dobijenu smesu u kalup za pečenje i pečemo u prehodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni sat vremena, proveravamo drvenim ražnjićem da li je kolač sa čokoladom gotov.
Gotov kolač od jabuke izvadimo iz rerne, ostavljamo da se ohladi i okrećemo kalup.
Izvadimo omiljeni kolač sa čokoladom i jabukama i posipamo šećerom u prahu.