Način pripreme
Brašno prosevamo sa praškom za pecivo.
U posudi pomešamo pavlaku, mekani maslac i dodajemo brašno. Zamesimo dobro sa svim sastojcima.
Uzimamo kalup za pečenje prečnika oko 24 cm. Namažemo masnoćom i posipamo brašno.
Razvučemo testo i stavljamo u pleh tako da obuhvata ivice malo iznad sredine.
Pokrivamo folijom i ostavljamo u frižideru.
U posudi pomešamo pavlaku, jaje, šećer, vanilu i brašno, mutimo dobro dok ne dobijemo sve sastojke.
Jabuke očistimo i isečemo na komade po dužini.
Izvadimo pleh, poređamo jabuke, prelivamo pripremljenu smesu, pokrivamo aliminijumskom folijom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Skidamo foliju i pečemo tart još 15 minuta.
Ostavljamo da se ohladi pre serviranja.
Tart od jabuka sa kiselom pavlakom je veoma ukusan!