Način pripreme
Počinjemo sa kremom. U posudu stavljamo sve sastojke i mutimo mikserom na visokom stepenu dok se ne dobije vazdušasta smesa. Stavljamo u frižider da se stegne.
Za koru zagrevamo rernu na 180 stepeni sa ventilatorom. U posudi umutimo jaja i šećer, nakon toga dodajemo ulje i limun, mešamo i na kraju dodajemo i suve sastojke.
Pečemo u okruglom kalupu sa papirom za pečenje 30-40 minuta dok se ne dobije zlatkasta korica. Veoma je važno da ne otvaramo rernu prvih 25 minuta, zato što se tako kora neće podići. Kada je gotova, ostavljamo je da se ohladi.
Peremo, zalivamo i rendamo jabuke. Nakon toga u zagrejani tiganj dodajemo šećer, maslac i jabuke. Mešamo dok se šećer ne istopi. Kada je gotovo, ostavljamo da se ohladi.
Kada su sve komponente spremne, počinjemo da sastavljamo kolač. Sečemo koru na dva dela. Stavljamo koru u odgovarajuću posudu i premazujemo nadevom od jabuka, tako što ostavljamo 2-3 supene kašike za dekoraciju. Kada je kora dobro pokrivena nadevom od javuka, stavljamo i polovinu krema.
Kada smo ravnomerno rasporedili krem, stavljamo drugu koru i mažemo je ostalim kremom. Odavde kolač sa jabukama dekorišite kako želite, lično ja stavljam ostali nadev po sredini za dekoraciju.
Kolač od jabuka sa kiselom pavlakom je gotov.