Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart od jabuka sa kiselom pavlakom

Tart od jabuka sa kiselom pavlakom

NikiNiki
Guru
565853k
Tart od jabuka sa kiselom pavlakom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Sada ćemo podeliti kako mi serviramo ovaj tart od jabuka - obavezno sa kuglom sladoleda i limunadom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kisela pavlaka - 120 g
  • maslac - 150 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 1/2 kašičice
  • za nadev
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer - 150 g
  • jabuke - 3 komada
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosevamo sa praškom za pecivo.

U posudi pomešamo pavlaku, mekani maslac i dodajemo brašno. Zamesimo dobro sa svim sastojcima.

Uzimamo kalup za pečenje prečnika oko 24 cm. Namažemo masnoćom i posipamo brašno.

Razvučemo testo i stavljamo u pleh tako da obuhvata ivice malo iznad sredine.

Pokrivamo folijom i ostavljamo u frižideru.

U posudi pomešamo pavlaku, jaje, šećer, vanilu i brašno, mutimo dobro dok ne dobijemo sve sastojke.

Jabuke očistimo i isečemo na komade po dužini.

Izvadimo pleh, poređamo jabuke, prelivamo pripremljenu smesu, pokrivamo aliminijumskom folijom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Skidamo foliju i pečemo tart još 15 minuta.

Ostavljamo da se ohladi pre serviranja.

Tart od jabuka sa kiselom pavlakom je veoma ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: