Način pripreme
Istopljeni maslac mikserom umutite sa šećerom i vanilom.
Dodajte jaja i umutite sve ponovo.
U porcijama dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo ili sodom bikarbonom.
Treba da dodajete brašno dok ne postane gusta smesa, ali ne baš previše čvrsto testo.
Razvicite testo u relativno tanku i okruglu koru u tepsiji prečnika oko 25 cm.
U posudi pomešajte kockice jabuka sa 2-3 kašike šećera i cimetom.
Pospite testo suvim grožđem, odozgo rasporedite jabuke i na kraju orahe.
Lagano pritisnite rukom na testo nadev za pitu od jabuka.
Peccite na 160 stepeni oko sat vremena dok ne porumeni.
U posudu stavite malu grudvicu maslaca da se istopi i sipajte 1 kašiku šećera, mešajte dok ne dobijete karamel.
Supenom kašikom prelijte preko tarta.
Tart od jabuka sa suvim grožđem i karamelom je gotov.