Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa ganašom, čokoladnim kikirikijem i suvim grožđem

Tart sa ganašom, čokoladnim kikirikijem i suvim grožđem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3622k228
Tart sa ganašom, čokoladnim kikirikijem i suvim grožđem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
09/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
14
"Da li je ovo najukusnija torta koju ste probali ili ... da."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 300 g, obični
  • maslac - 125 g
  • šećer - 50 g, u prahu
  • orasi - 50 g
  • za fil
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • maslac - 30 g
  • čokolada - 250 g
  • kikiriki - 50 g, čokoladni draže
  • suvo grožđe - 50 g, čokoladni draže
  • maline
* merne jedinice

Način pripreme

Za posudu prečnika 26 cm.

Sameljite keks u blenderu. U keks dodajte rastopljeni maslac, šećer i samlevene orahe. Dobro promešajte i razvucite smesu u kalup za tart sa odvojivim dnom.

Stavite u frižider dok pripremite ganaš.

Ugrejte pavlaku i maslac. Dodajte izlomljenu čokoladu i skinite sa vatre. Dobro promešajte dok ne postane glatko. Ostavite da se ohladi, ali da bude tečno.

Izvadite koru iz frižidera i pokrijte je čokoladnim dražeom od kikirikija i suvog grožđa. Preko njih prelijte ganaš i dobro raporedite.

Poređajte maline, pospite mlevenim orasima i zrncima nara (po želji).

Vratite tart u frižider do se potpuno ne ohladi i stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: