Način pripreme
Da bismo napravili ovaj korejski kimbap prvo izmešamo omlet. U posudu razbijemo 2 jaja, u njih dodajemo šargarepu - izrendanu i veoma sitno iseckajte stari i mladi luk. Začinimo finom himalajskom solju, 2-3 prstohvata kurkumom i 3 prstohvata mlevenog crnog bibera. Lepo izmešamo viljuškom sve sastojke za omlet.
Zagrejemo 1-2 supene kašike šarlana u velikom keramičkom tiganju (sa nelepećim premazom) i sipamo smesu od jaja rapoređujući je kao palačinku.
Sačekamo da se isprži odozdo i onda na jedan kraj počinjemo pomoću lopatice ili silikonske mutilicom da umotamo stegnuti rolat. Kada ga uvijemo dopržimo ga u tiganju sa svih strana da se dobije zlatkasta boja da ne bi jaja iznutra ostala sirova.
Na podlogu od bambusa stavljamo list algi - Kore Nori, sa glatkom stranom okrenutom na dole. Po njemu ravnomerno raspoređujemo 1 šolju lepljivog pirinča prethodno skuvanog u aparatu za kuvanje pirinča (po želji izmešan sa malo susamovog ulja i pirinčanog sirćeta).
Veoma je važno da u donjem i gornjem delu lista ostavimo traku bez pirinča širine otprilike 1.5-2 cm da bismo mogli nakon toga da uvijemo ovaj rolat kimbap i da ga zalepimo, a sa obe strane raspoređujemo pirinač do kraja lista. Na njega u sredinu stavljamo rolat od jaja - za nadev.
Pomoću bambusove podloge počinjemo da uvijamo kimbap rolat pazeći da bu ravnomeran, prav i čvrst.
Rolat sečemo oštrim mokrim nožem kojeg nakon svakog isečenog komada peremo, sušimo i ponovo lagano namočimo. Dobija se 10 kružića sušija.
Azijske zalogaje ređamo na keramički tanjir i poslužujemo upravo napravljeni neverovatno ukusan korejski kimbap sa rolatom od jaja i povrćem za ručak ili porodični piknik.
Neverovatno ukusno!