Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Suši»Korejski kimbap sa rolatom od jaja i sa povrćem

Korejski kimbap sa rolatom od jaja i sa povrćem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Korejski kimbap sa rolatom od jaja i sa povrćem
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 7
30/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Poređajte ove korejske zalogaje na odgovarajući tanjir za porodični ručak ili večeru. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • kore nori - 1 list, alge
  • pirinač - 1 šolja, skuvan u aparatu za kuvanje pirinča
  • jaja - 2 komada
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 srednje veličine, glavica
  • mladi luk - nekoliko pera
  • kurkuma - 2 - 3 prstohvata
  • crni biber - 3 prstohvata, mleveni
  • himalajska so - 1/3 kašičice, jednake - po ukusu
  • šarlan - 1 - 2 supene kašike, suncokretovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo napravili ovaj korejski kimbap prvo izmešamo omlet. U posudu razbijemo 2 jaja, u njih dodajemo šargarepu - izrendanu i veoma sitno iseckajte stari i mladi luk. Začinimo finom himalajskom solju, 2-3 prstohvata kurkumom i 3 prstohvata mlevenog crnog bibera. Lepo izmešamo viljuškom sve sastojke za omlet.

Zagrejemo 1-2 supene kašike šarlana u velikom keramičkom tiganju (sa nelepećim premazom) i sipamo smesu od jaja rapoređujući je kao palačinku.

Sačekamo da se isprži odozdo i onda na jedan kraj počinjemo pomoću lopatice ili silikonske mutilicom da umotamo stegnuti rolat. Kada ga uvijemo dopržimo ga u tiganju sa svih strana da se dobije zlatkasta boja da ne bi jaja iznutra ostala sirova.

Na podlogu od bambusa stavljamo list algi - Kore Nori, sa glatkom stranom okrenutom na dole. Po njemu ravnomerno raspoređujemo 1 šolju lepljivog pirinča prethodno skuvanog u aparatu za kuvanje pirinča (po želji izmešan sa malo susamovog ulja i pirinčanog sirćeta).

Veoma je važno da u donjem i gornjem delu lista ostavimo traku bez pirinča širine otprilike 1.5-2 cm da bismo mogli nakon toga da uvijemo ovaj rolat kimbap i da ga zalepimo, a sa obe strane raspoređujemo pirinač do kraja lista. Na njega u sredinu stavljamo rolat od jaja - za nadev.

Pomoću bambusove podloge počinjemo da uvijamo kimbap rolat pazeći da bu ravnomeran, prav i čvrst.

Rolat sečemo oštrim mokrim nožem kojeg nakon svakog isečenog komada peremo, sušimo i ponovo lagano namočimo. Dobija se 10 kružića sušija.

Azijske zalogaje ređamo na keramički tanjir i poslužujemo upravo napravljeni neverovatno ukusan korejski kimbap sa rolatom od jaja i povrćem za ručak ili porodični piknik.

Neverovatno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: