Način pripreme
U posudi pomešate kakao, brašno, šećer i mleko. Smesu prebacujete u malu šerpu i stavljate na srednju ringlu, kuvate dok se krem ne zgusti otprilike 10 minuta (ovaj krem ne postaje mnogo gust).
Nakon toga dodajete iseckanu čokoladu i mešate da se lepo istopi u kremu. Ostavite gotov čokoladni krem da se malo ohladi.
Umutite pavlaku sa šećerom u prahu i stavite u frižider dok ne sastavite nežni kolač.
U međivremenu brzo namočite piškote u hladno mleko i rum, tako što ih namočite sa obe strane i oblikujete prvi sloj u kalupu ili u tanjiru za serviranje.
Pokrijte slojem pudinga od tamne čokolade, napravite još jedan sloj savojardija, potopljenih u mleko sa rumom, ponovo krem.
Nakon toga špricem špricajte pavlaku kao cvetiće po čokoladnom kolaču.
Poslužite ukusni kolač sa piškotama i čokoladnim pudingom za sto i uživajte!