Način pripreme
Kolač sa pudingom i kajsijama za ljubitelje kolača.
Mikserom se umute jaja sa šećerom, dodaje se sok od pomorandže, ulje, esencija badema. Sipa se brašno sa praškom za pecivo i kakao, promeša se glatka smesa za kolač.
Testo se raspoređuje u posudu prečnika 26 cm, posutu uljem i brašnom. Pečemo koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečemo dok čačkalica ne bude suva.
Izvadimo koru i čačkalicom probodemo, mažemo svežim mlekom i tečnom stevijom.
Sprema se ukusan puding prema uputstvu na pakovanju, sklanja se sa ringle i promeša se sa maslacem da se istopi.
Prebacuje se u posudu, odozgo pokrivamo folijom i ostavljamo da se blago ohladi.
Kora se maže pudingom, dekoriše se parčićima kajsija, crnom ribizlom i listovim sveže mente.
Posipamo čokoladnim mrvicama i ostavljamo kolač sa voćem bar dva sata u frižideru.
Seče se i jede ovaj prefinjeni desert.
Neodoljivi kolač sa pudingom i voćem! Prijatno!