Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Rolat od jagoda sa maskarpone kremom

Rolat od jagoda sa maskarpone kremom

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Rolat od jagoda sa maskarpone kremom
Fotografije: Gabriela Tsulin
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Sigurno će svi ostati očarani od ovog rolata sa jagodama i maskarpone kremom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 150 g, belo
  • šećer od urmi - 100 g
  • za nadev
  • maskarpone - 250 g
  • šećer od urmi - 50 g
  • jagode - sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete homogenu i mekanu smesu.

Nakon toga dodajte brašno i ponovo mutite.

Sipajte smesu u pleh prečnika 30/40 cm.

Prethodno obložite papirom za pečenje.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pečenje oduzima oko 10-12 minuta. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo.

Nakon što ispečete, okrenite koru na krpu, prethodno popsite šećerom u prahu ili šećerom od urmi, kao što sam ja to urdaila.

Uvijte koru na patišpanj rolat uz pomoć krpe.

Ostavite da se ohladi, a za to vreme pripremite smesu za nadev.

Umutite maskapone sa šećerom od urmi.

Očistite i isecite jagode na tanke kriške.

Otvorite rolat. Namažite kremom, poređajte nekoliko redova jagoda i ponovo uvijte u rolat. Odozgo namažite rolat kremom i ukrasite jagodama.

Stavite rolat na odgovarajući poslužavnik i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Nakon toga isecite na jednake delove i servirajte rolat od jagoda sa maskarpone kremom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: