Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta od jagoda sa kremom i trešnjama

Torta od jagoda sa kremom i trešnjama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta od jagoda sa kremom i trešnjama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Ne robujte predrasudama - ružičasto je za sve kada je toliko ukusno"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • voda - 3 kašike, topla
  • za krem
  • puding - 2 komada, od jagode
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • pavlaka - 100 ml
  • jagode - 200 g
  • za ukras
  • trešnje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte vodu, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Podelite smesu na pola i ispecite dve kora u kalupu od 24 cm. Ostavite da se ohladi i svaku rasecite na dve tako da dobijete 4 kore.

U šerpu sipajte dve trećine mleka zajedno sa šećerom. U posudi umutite puding sa preostalim mlekom. Sipajte ih u kipuće mleko i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite krem da se ohladi i u njega dodajte umućenu pavlaku. Dobro promešajte.

Na poslužavnik stavite jednu koru. Blago je sirupirajte i namažite delom krema. Pospite isečenim jagodama i pokrijte drugom korom. Tako sklopite celu tortu, završavajući kremom na kraju. Ukrasite umućenom pavlakom i trešnjama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: