Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete homogenu i mekanu smesu.
Nakon toga dodajte brašno i ponovo mutite.
Sipajte smesu u pleh prečnika 30/40 cm.
Prethodno obložite papirom za pečenje.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pečenje oduzima oko 10-12 minuta. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo.
Nakon što ispečete, okrenite koru na krpu, prethodno popsite šećerom u prahu ili šećerom od urmi, kao što sam ja to urdaila.
Uvijte koru na patišpanj rolat uz pomoć krpe.
Ostavite da se ohladi, a za to vreme pripremite smesu za nadev.
Umutite maskapone sa šećerom od urmi.
Očistite i isecite jagode na tanke kriške.
Otvorite rolat. Namažite kremom, poređajte nekoliko redova jagoda i ponovo uvijte u rolat. Odozgo namažite rolat kremom i ukrasite jagodama.
Stavite rolat na odgovarajući poslužavnik i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Nakon toga isecite na jednake delove i servirajte rolat od jagoda sa maskarpone kremom.
Prijatno!