Način pripreme
Ostavite kačkavalj u frižider, da se stegne i ohladi. Nakon toga ga isecite i stavite u blender zajedno sa dva belanca, začinima i ljutim paprikama (bez semenki).
Sameljite sve na sitne mrvice.
Dobija se testo od kačkavalka, koje može da se spremi i od različitih vrsta kačkavalja - od kravljeg, ovčijeg mleka, u kombinaciji sa ementalerom ili gaudom.
Oformite loptice od testa u poređajte ih u tanjir. Pokrijte streč folijom i stavite u frižider da se ohladi oko sat. Zagrejte ulje u tiganju na umerenoj ringli.
Potapajte gotove loptice od kačkavalja u umućeno belance u uvaljajte u samleveni/namrvljeni kornflejks.
Pržite dok ne dobiju lepu zlatastu boju. Pazite da ih ne pregorite, veoma brzo preplanu.
Izvadite na kuhinjski ubrus da se ocedi suvišna masnoća.
Servirajte pohovani kačkavalj topao sa pićem po izboru.
Pikantan pohovani kačkavalj je sjajan!