Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pikantan pohovani kačkavalj

Pikantan pohovani kačkavalj

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pikantan pohovani kačkavalj
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Pohovani kačkavalj je uvek dobra ideja za predjelo, ali napravite duplu ili čak trostruku dozu, jer brzo nestanu"

Potrebni sastojci

  • kačkvalj - 440 g, tvrd
  • belanca - 4 komada
  • kornfleks - 8 šaka
  • ljute paprike - 1 - 2 komada, sušene
  • čubar - 3 prstohvata, mrvljeni
  • šarena so - 2 prstohvata
  • peršun - 2 prstohvata, suen ili 1 kašika, iseckan, svež
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite kačkavalj u frižider, da se stegne i ohladi. Nakon toga ga isecite i stavite u blender zajedno sa dva belanca, začinima i ljutim paprikama (bez semenki).

Sameljite sve na sitne mrvice.

Dobija se testo od kačkavalka, koje može da se spremi i od različitih vrsta kačkavalja - od kravljeg, ovčijeg mleka, u kombinaciji sa ementalerom ili gaudom.

Oformite loptice od testa u poređajte ih u tanjir. Pokrijte streč folijom i stavite u frižider da se ohladi oko sat. Zagrejte ulje u tiganju na umerenoj ringli.

Potapajte gotove loptice od kačkavalja u umućeno belance u uvaljajte u samleveni/namrvljeni kornflejks.

Pržite dok ne dobiju lepu zlatastu boju. Pazite da ih ne pregorite, veoma brzo preplanu.

Izvadite na kuhinjski ubrus da se ocedi suvišna masnoća.

Servirajte pohovani kačkavalj topao sa pićem po izboru.

Pikantan pohovani kačkavalj je sjajan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: