bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Slani Mafini»Ovseni mafini sa tikvicama i parmezanom

Ovseni mafini sa tikvicama i parmezanom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Početnik
46383k3
Ovseni mafini sa tikvicama i parmezanom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
23/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Sjajni mafini sa tikvicom, koje uzimamo svaki put kad prođemo pored njih"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad, mala
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 50 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • mirođija - sveža
  • peršun - svež
  • parmezan - 100 g, narendan
  • ovsene pahuljice - 7 kašika, fine
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • masline - 8 komada
  • semenke bundeve - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte tikvicu na krupno rende ne ljušteći je i pospite sa malo soli. Stavite je u cediljku, da se ocedi.

Za to vreme umutite u posudi dva jaja.

Dodajte u jaja ostale sastojke osim maslina i semenki budneva, mešajući nakon svakog dodatog sastojka.

Iscedite narendanu tikvicu i takođe je dodajte.

Rasporedite smesu za slane mafine u kalupe za mafine, prethodno namazane uljem.

Stavite po jednu maslinu u centar svakog mafina i pospite semenkama bundeve.

Pecite ovsene kolačiće sa tikvicama i parmezanom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: