Način pripreme
Blanšrajte spanać nakon čega ga ocedite.
Dobro ocedite leblebije iz konzerve. Prebacite ih zajedno sa blanširanim spanaćem u posudu secka.
Dodajte u njih peršun, struk belog luka i sipajte ulje. Sve pasirajte dok se ne dobije gladak pire.
U smesu sipajte tipsko brašno, kumin, prašak za pecivo i prezle, začinite solju. Treba da se dobije smesa gustine mlevenog mesa.
Oblikujte male loptice koje mogu da se proprže u ulju ili da se poređaju u tepsiju sa papirom za pečenje i da se pospu s malo ulja, nakon čega da se zapeku u umereno zagrejanoj rerni.
Pripremite garnirung za falafele. Zagrejte maslac u tiganju i kratko izdinstajte odmrznuti brokoli. Začinite ih solju i limunovim sokom.
Poslužite falafele sa mlečnim sosom i dinstanim brokolijem.
Lagani falafeli od spanaća su gotovi.