Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Falafele»Lagani falafeli od spanaća

Lagani falafeli od spanaća

Lagani falafeli od spanaća
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Onaj ko ih nije probao, nije se zaljubio u njih"

Potrebni sastojci

  • tipsko brašno - 2 supene kašike
  • leblebije - 200 grama (iz konzerve)
  • spanać - 100 grama (odmrznut)
  • kumin - 1 ravna kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • mladi beli luk - 1 struk
  • peršun - 5 strukova
  • prezle - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • garnurung
  • brokoli
  • maslac
  • mlečni sos
* merne jedinice

Način pripreme

Blanšrajte spanać nakon čega ga ocedite.

Dobro ocedite leblebije iz konzerve. Prebacite ih zajedno sa blanširanim spanaćem u posudu secka.

Dodajte u njih peršun, struk belog luka i sipajte ulje. Sve pasirajte dok se ne dobije gladak pire.

U smesu sipajte tipsko brašno, kumin, prašak za pecivo i prezle, začinite solju. Treba da se dobije smesa gustine mlevenog mesa.

Oblikujte male loptice koje mogu da se proprže u ulju ili da se poređaju u tepsiju sa papirom za pečenje i da se pospu s malo ulja, nakon čega da se zapeku u umereno zagrejanoj rerni.

Pripremite garnirung za falafele. Zagrejte maslac u tiganju i kratko izdinstajte odmrznuti brokoli. Začinite ih solju i limunovim sokom.

Poslužite falafele sa mlečnim sosom i dinstanim brokolijem.

Lagani falafeli od spanaća su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: