bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Grickalice uz pivo»Meraklijska krilca na roštilju

Meraklijska krilca na roštilju

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
694
371
Meraklijska krilca na roštilju
Fotografije: Zoritsa
1 / 6
06/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Ova Meraklijska krilca na roštilju traže mnogo piva i vina, samo da ne kažete posle da vas nismo upozorili"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1, 2 kg
  • pivo - 100 ml
  • sos terijaki - 7 - 8 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • soja sos - 2 kašike (ili terijaki)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca očistite, operite i ocedite.

U čaši pomešajte pivo i terijaki sos. Uzmite špric sa debelom iglom i napunite krilca marinadom od piva i terijaki sosa. Napunite krilca marinadom na 3-4 mesta. Proceduru ponovite, dok ne obradite sva krilca.

Ovako pripremljena krilca prebacite u posudu ili šerpu.

Nakon toga pospite krilca biberom, alevom paprikom, promešajte dobro i na kraju ih prelijte soja sosom i uljem. Poklopite posudu i ostavite je u frižideru preko noći.

Krilca marinirana na ovaj način pecite sledećeg dana na dobro zagrejanom roštilju. Za vreme pečenja ih premazujte tečnošću koja je ostala u posudi - marinadom, a okrenite ih po nekoliko puta sa svih strana, dok ne dobiju prijatnu boju.

Pileća krilca na roštilju, pripremljena na ovaj način, veoma su ukusna - sočna i začinjena iznutra, ukusne korice spolja.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: