Način pripreme
Krilca očistite, operite i ocedite.
U čaši pomešajte pivo i terijaki sos. Uzmite špric sa debelom iglom i napunite krilca marinadom od piva i terijaki sosa. Napunite krilca marinadom na 3-4 mesta. Proceduru ponovite, dok ne obradite sva krilca.
Ovako pripremljena krilca prebacite u posudu ili šerpu.
Nakon toga pospite krilca biberom, alevom paprikom, promešajte dobro i na kraju ih prelijte soja sosom i uljem. Poklopite posudu i ostavite je u frižideru preko noći.
Krilca marinirana na ovaj način pecite sledećeg dana na dobro zagrejanom roštilju. Za vreme pečenja ih premazujte tečnošću koja je ostala u posudi - marinadom, a okrenite ih po nekoliko puta sa svih strana, dok ne dobiju prijatnu boju.
Pileća krilca na roštilju, pripremljena na ovaj način, veoma su ukusna - sočna i začinjena iznutra, ukusne korice spolja.
Prijatno!