Način pripreme
Sočna rebarca su idealno jelo koje može da se jede prstima - samo budite pripremljeni s količinom salveta, jer će vam trebati dosta.
Isečemo teleća rebarca na male porcije rebarca, kako bi bili lakši za jelo. Rebarca stavljamo u šerpu sa vodom i puštamo ih da se kuvaju. Nakon što malo kuvaju otprilike 5 minuta, vadimo ih i iscedimo vodu.
Miksiramo u velikoj posudi sos paradajz, vorčester sos, smeđi šećer, alevu papriku, čili i izgnječeni čen belog luka. Dobro promešamo smesu. Dodajemo rebarca u ovaj sos, posudu poklopimo i ostavljamo da se mariniraju u frižideru nekoliko sati ili celu noć. Pripremamo i zagrevamo roštilj sat vremena pre nego što počnemo da pečemo.
Roštilj premazujemo s malo masti i gotova svinjska ili teleća rebarca pečemo otprilike 10-15 minuta, lepo ih premazujući marinadom. Kada procenimo da su gotova, kada dobiju lepu smeđu boju, sklanjamo ih sa roštilja.
Već možemo da serviramo naša veoma ukusna meraklijska rebarca na roštilju sa dodatkom od povrća na roštilju ili sa grilovanim svežim ananasom.