Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Rebarca»Meraklijska rebarca na roštilju

Meraklijska rebarca na roštilju

Georgi ChechevGeorgi Chechev
Početnik
82414
Meraklijska rebarca na roštilju1 / 2
11/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
200 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
4
"Meraklijska rebarca na roštilju - svako ih voli"

Potrebni sastojci

  • teleća rebarca - 1 kg ili svinjska
  • sos paradajz - 1/2 šolje
  • vorčester sos - 2 supene kašike
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čili - 1/4 kašičice, u prahu
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Sočna rebarca su idealno jelo koje može da se jede prstima - samo budite pripremljeni s količinom salveta, jer će vam trebati dosta.

Isečemo teleća rebarca na male porcije rebarca, kako bi bili lakši za jelo. Rebarca stavljamo u šerpu sa vodom i puštamo ih da se kuvaju. Nakon što malo kuvaju otprilike 5 minuta, vadimo ih i iscedimo vodu.

Miksiramo u velikoj posudi sos paradajz, vorčester sos, smeđi šećer, alevu papriku, čili i izgnječeni čen belog luka. Dobro promešamo smesu. Dodajemo rebarca u ovaj sos, posudu poklopimo i ostavljamo da se mariniraju u frižideru nekoliko sati ili celu noć. Pripremamo i zagrevamo roštilj sat vremena pre nego što počnemo da pečemo.

Roštilj premazujemo s malo masti i gotova svinjska ili teleća rebarca pečemo otprilike 10-15 minuta, lepo ih premazujući marinadom. Kada procenimo da su gotova, kada dobiju lepu smeđu boju, sklanjamo ih sa roštilja.

Već možemo da serviramo naša veoma ukusna meraklijska rebarca na roštilju sa dodatkom od povrća na roštilju ili sa grilovanim svežim ananasom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: