Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevreci sa susamom i medom

Đevreci sa susamom i medom

Petya StrahilovaPetya Strahilova
Početnik
18574
Đevreci sa susamom i medom
Fotografije: Petya Strahilova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ne bismo odbili jedne tople đevreke sa susamom uz glavno jelo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kravlji maslac - 50 g
  • kvasac - 1/2 kockice, živi (ili 11 g, suvi)
  • brašno - 600 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • susam - 150 g
  • med - 2 kašičice
  • voda - 200 ml, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo kvasac u mlakom svežem mleku i supenoj kašici šećera i čekamo da se aktivira.

Pravimo udubljenje u brašnu i sipamo so, aktivirani kvasac, jaje i istopljeni maslac i mesimo meko testo koje se ne lepi. Ostavljamo testo da naraste.

Blago zapečemo sirovi susam dok ne postane zlatast.

Pripremamo i 200 ml tople vode sa kašikama meda umućenim u njoj.

Kada je testo gotovo, delimo ga na 20 loptica od kojih oblikujemo 10 đevreka.

Đevreke sa susamom umačemo u rastvor od meda na nekoliko sekundi, uvaljamo ih u susam i ostavljamo da ponovo narastu.

Đevreke sa susamom i medom pečemo u zagrejanoj rerni na 210°C otprilike 20 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: