Način pripreme
Očistite sve povrće i isecite šargarepe na tanke krugove ili polumesece, krompir na velike kocke, tikvice na manje kocke, špargle, luk i beli luk na parčiće proizvoljne veličine, a komorač - na tanke ivice ili manje parčiće, da se brže skuva.
Zagrejte ulje i u njemu prvo zapržite luk, krompir i šargarepu.
Stavite komorač i kuvajte još 3 minuta, posle dodajte i beli luk, tikvicu i špargle.
Začinite solju, biberom i polovinom iseckanog peršuna.
Nakon još 3 minuta (povremenog mešanja) stavite preko povrća maslac i grančicu ruzmarina, sipajte vodu i poklopite tiganj poklopcem.
Dinstajte tako sve povrće dok ne bude potpuno gotovo - 20 minuta na umerenoj vatri.
S vremena na vreme proveravajte da se ukusan dinstani krompir ne lepi po dnu i ako je potrebno stavite malo vode.
Dinstani krompir sa povrćem servirajte kao garnirung ili osnovno jelo bez mesa.
Prijatno!