Način pripreme
Skuvajte dobro krompi, ali nemojte da ih prekuvate, da se ne bi polomili kad vadite udubljenje. Kad krompir bude gotov odsecite po malo sa jedne strane (po dužini) i izvadite unutrašnjost pažljivo uz pomoć kašike.
U jednu posudu stavite pire od krompira, koji ste dobili i stavite maslac, sveže mleko i so.
Promešajte lepo dok smesa ne postane homogena. Gotovo pire sipajte u špric (ili najlon kesu i odsečemo ivicu) i ostavljamo sa strane.
U jedan tiganj stavite pire i propržite mleveno meso i luk. Kada mleveno meso promeni boju stavite i brašno. Promešajte dobro. Sipajte bujon, šargarepu, grašak i kukuruz.
Dodajte biber (i so ako je potrebno nakon bujona). Ostavite gotovu smesu na vatru i mešajte dok bujon ne ispari.
Napunite krompir i zatvorite sa gotovim pireom iz šprica. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni.