Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Punjeni krompir sa mlevenim mesom i povrćem

Punjeni krompir sa mlevenim mesom i povrćem

GabrielaGabriela
Početnik
16258
Punjeni krompir sa mlevenim mesom i povrćem
Fotografije: Gabriela
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Ovaj recept je uvek spas kada gosti lupaju na vrata. Priprema se tako lako, i toliko, toliko, toliko je ukusan"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 velikih kuvanih (svežih)
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 20 g
  • maslac - 2 supene kašike (margarin)
  • sveže mleko - 60 ml
  • bujon - 1 komad (po želji, ja sam stavila pileći)
  • šargarepa - 50 g
  • grašak - 80 g
  • kukuruz - 80 g
  • so
  • biber
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte dobro krompi, ali nemojte da ih prekuvate, da se ne bi polomili kad vadite udubljenje. Kad krompir bude gotov odsecite po malo sa jedne strane (po dužini) i izvadite unutrašnjost pažljivo uz pomoć kašike.

U jednu posudu stavite pire od krompira, koji ste dobili i stavite maslac, sveže mleko i so.

Promešajte lepo dok smesa ne postane homogena. Gotovo pire sipajte u špric (ili najlon kesu i odsečemo ivicu) i ostavljamo sa strane.

U jedan tiganj stavite pire i propržite mleveno meso i luk. Kada mleveno meso promeni boju stavite i brašno. Promešajte dobro. Sipajte bujon, šargarepu, grašak i kukuruz.

Dodajte biber (i so ako je potrebno nakon bujona). Ostavite gotovu smesu na vatru i mešajte dok bujon ne ispari.

Napunite krompir i zatvorite sa gotovim pireom iz šprica. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: