Način pripreme
1. Očistite i isecite povrće - krompir i luk na tanke ljuspe, artičoku na četvrtine, špargle na parčiće oko 1 cm.
2. Zapržite sve na umerenoj do slaboj vatri dok ne omekšaju i dobiju blagu preplanulost. Mešajte s vremena na vreme, da se povrće skuva ravnomerno.
3. Ocedite od masnoće i ostavite da se blago prohladi. Za to vreme ako vam škampi nisu oljušteni - oljuštite ih i sačuvajte glave i sve ostalo za ukusan riblji bujon.
4. Blago umutite jaja i sipajte oceđeni bujon i škampe u njih. Posolite i dobro promešajte.
5. U odgovarajući tiganj sa nelepljivim dnom sipajte malo masnoće od prženja i zagrejte na umerenoj ili jakoj vatri. Stavite smesu za tortilju i poravnajte.
6. Ako ste početnik smanjite vatru, kad po krajevima vidite da jaje beli. Sačekajte 4-5 minuta i podignite blago da vidite da li se već stvorila zlatasta preplanulost odozdo. Ako je tako, poklopite tanjirom ili pljosnatim poklopcem i okrenite tortilju na njega, nakon toga vratite nazad u tiganj da se zapeče i sa druge strane, povećavajući vatru.
7. Nakon što uhvati boju i sa druge strane izvadite u tanjir.
Prijatno!