Način pripreme
U posudi na pari istopite čokoladu i kokosovo ulje. Ostavite smesu da se blago ohladi.
Umutite jaja sa šećerom, vanilom i prstohvatom soli. Dodajte ohlađenu čokoladu i ulje u tankom mlazu, neprestano mešajući.
Prosejte brašno i prašak za pecivo i dodajte i njih. Na kraju dodajte kokosovo brašno.
Namažite pravougaonu posudu za pečenje (25/15 cm) sa maslacem i sipajte smesu za kolač od kokosa.
Promešajte krem sir sa dve kašike braon šećera. U njih dodajte jedno jaje i koru polovine limuna, narendanu na fino rende.
Ovu smesu stavite preko čokoladne smese pomoću šprica ili kese kojoj odsečete jedan ugao. Trudite se da na nacrtate kvadrate ili rombove u čiji centar stavljate po jednu trešnju prethodno očišććenu od koštice.
Stavite kolač sa trešanjama da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Sjajan kokosov čiz kolač sa trešnjama.