Način pripreme
Sameljite keksiće od badema u blenderu.
Rastopite kravlji maslac i pomešajte sa mlevenim keksom amareti. Dobro promešajte mrvice.
Obložite pleh 22 cm sa dnom koji se otvara papirom za pečenje.
Sipajte smesu za kolač, poravnajte. Stavite kalup u frižider dok pripremate čizkrem.
Potopite želatin u malo hlade vode da omekša, nakon toga procedite i pomešajte sa nekoliko supenih kašika svežeg mleka.
Ugrejte i mešajte dok se ne rastopi.
Umutite pavlaku sa šećerom u prahu na čvrst sneg. Ako koristite zaslađenu, nije potrebno da stavljate šećer u prahu.
Pomešajte krem sir sa kiselim mlekom, sipajte rastopljeni želatin, postepeno dodajte umućenu pavlaku i sjedinite krem dobro.
Poravnajte, pokrijte pleh parčetom najlona i stavite kolač od kokosa u frižider na 4-5 sati.
Hladan i čvrst čizkolač obilno pospite kokosovim brašnom.
Preko kokosovog čizkolača sa amaretima napravite od štapića gnezdo i stavite nekoliko malih bombona u obliku jajeta.
Neka vam je slatko!