Način pripreme
Krilca:
1. Sve začine ubacite u posudu i dobro ih izmešajte.
2. Krilca operite i dobro očistite (možete ih podeliti na dva dela, ali i ne morate).
3. Osušite ih i uvaljajte u brašno.
4. Stavite ih na pleh, pokriven papirom za pečenje.
5. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
6. Izvadite ih, premažite sosom i pecite još 5-10 minuta.
Dok se krilca peku, pripremite sos.
1. Luk i beli luk naseckajte na sitno.
2. Luk upržite u maslacu i kada omekša dodajte beli luk.
3. kada beli luk dobije prijatnu boju dodajte paradajz pire. Promešajte dobro i dodajte soja sos (Vorčester), kečap, sirće, so, šećer, alevu papriku, biber i čili u prahu.
4. Kuvajte na slaboj vatri oko 10 minuta dok se sos ne zgusne.
5. Kada je gotov, ostavite sos sa strane oko 5 minuta, da se prohladi, a zatim dodajte tečni med i dobro umutite sos u blenderu.
Krilca sa domaćim barbikju sosom su veoma ukusna.