Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Krilca u domaćem pikantnom barbikju sosu

Krilca u domaćem pikantnom barbikju sosu

Myordanova6Myordanova6
Početnik
314
Krilca u domaćem pikantnom barbikju sosu
Fotografije: Myordanova6
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ovaj barbikju sos čini da krilca zaista budu neodoljiva"

Potrebni sastojci

  • Za sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 200 ml / paradajz u konzervi /
  • sirće - 30 ml
  • šećer - 60 g
  • vorčester sos - 50 ml / soja sos /
  • aleva paprika
  • čili u prahu
  • biber
  • so
  • kečap - 50 ml Heinz
  • maslac - 50 g
  • med - 1 kašičica
  • za krilca
  • brašno - 1 šolja
  • beli luk u prahu
  • aleva paprika
  • biber
  • čili u prahu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca:

1. Sve začine ubacite u posudu i dobro ih izmešajte.

2. Krilca operite i dobro očistite (možete ih podeliti na dva dela, ali i ne morate).

3. Osušite ih i uvaljajte u brašno.

4. Stavite ih na pleh, pokriven papirom za pečenje.

5. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

6. Izvadite ih, premažite sosom i pecite još 5-10 minuta.

Barbikju sos:

Dok se krilca peku, pripremite sos.

1. Luk i beli luk naseckajte na sitno.

2. Luk upržite u maslacu i kada omekša dodajte beli luk.

3. kada beli luk dobije prijatnu boju dodajte paradajz pire. Promešajte dobro i dodajte soja sos (Vorčester), kečap, sirće, so, šećer, alevu papriku, biber i čili u prahu.

4. Kuvajte na slaboj vatri oko 10 minuta dok se sos ne zgusne.

5. Kada je gotov, ostavite sos sa strane oko 5 minuta, da se prohladi, a zatim dodajte tečni med i dobro umutite sos u blenderu.

Krilca sa domaćim barbikju sosom su veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: