Način pripreme
Pomešamo griz i brašno i pravimo udubljenje.
U njega razbijemo jaje. Dodajemo so i maslinovo ulje. Počinjemo da mesimo tvrdo žuto testo. Testo zapečatimo streč folijom i ostavljamo ga u frižideru na 20 minuta.
Nakon toga ga delimo na tri dela i stavljamo u mašinicu za pastu ili oklagijom.
Sečemo Taljatele i ostavljamo ih da se osuše.
Za sos za testeninu sitno naseckamo luk i propržimo ga u zagrejanoj masnoći.
U nju dodajemo beli luk i suvi čili. Zalivamo sokom od paradajza. Nakon otprilike 15 minuta kuvanja začinjavamo solju i crnim biberom.
Uvreloj vodi kuvamo Taljatele. Kuvamo ih 3 minute. Serviramo tako što stavljamo sos u tanjir, a Taljatele na njih.
Taljatele u pikantnom sosu poslužujemo sa iseckanim peršunom i izrendanim parmezanom.