Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebarca u slatko-pikantnom sosu

Rebarca u slatko-pikantnom sosu

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Rebarca u slatko-pikantnom sosu
Fotografije: Rusiana Mihailova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Sa solju i biberom i baba zna, ali dok ih ne probate sa smeđim šećerom i sosom od šljiva - ne znate šta su zaista ukusna rebarca"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1, 5 kg
  • za sos
  • voda - 80 ml
  • paradajz pire - 80 ml
  • med - 80 ml, tečan
  • smeđi šećer - 4 kašičice
  • sos od šljiva - 125 ml
  • čili sos - 125 ml
  • kora limuna - od 1 komada
  • dok od pomorandže - od 2 pomorandže
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra se kuvaju oko 45 minuta. Procede se, osuše se i stavljaju se u podmazanu posudu za pečenje.

Svi sastojci za sos se pomešaju dok se ne dobije ujednačena smesa.

Rebra se pokrivaju sosom, mešaju se dobro i zapeku se u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, pri čemu se okreću nakon dvadesetak minuta. Serviraju se odmah sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: