Rebarca u slatko-pikantnom sosu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
20/09/2019
"Sa solju i biberom i baba zna, ali dok ih ne probate sa smeđim šećerom i sosom od šljiva - ne znate šta su zaista ukusna rebarca "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1, 5 kg
  • za sos
  • voda - 80 ml
  • paradajz pire - 80 ml
  • med - 80 ml, tečan
  • smeđi šećer - 4 kašičice
  • sos od šljiva - 125 ml
  • čili sos - 125 ml
  • kora limuna - od 1 komada
  • dok od pomorandže - od 2 pomorandže
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra se kuvaju oko 45 minuta. Procede se, osuše se i stavljaju se u podmazanu posudu za pečenje.

Svi sastojci za sos se pomešaju dok se ne dobije ujednačena smesa.

Rebra se pokrivaju sosom, mešaju se dobro i zapeku se u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, pri čemu se okreću nakon dvadesetak minuta. Serviraju se odmah sa garnirungom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar