Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Sočan kolač sa trešnjama i kakaom

Sočan kolač sa trešnjama i kakaom

Sočan kolač sa trešnjama i kakaom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Samo od slika ne možete da shvatite koliko je ukusan ovaj kolač, zbog toga ga pripremite odmah"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 50 ml, vruća
  • ulje - 5 kašika
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kakao - 1 kašika, tamni
  • vanilija - 1 komad
  • brašno - oko 300 g
  • krem
  • maslac - 30 g
  • crna čokolada - 50 g
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • kisela pavlaka - 4 kašike
  • trešnje - 1 šolja, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom.

Dodajte vrelu vodu, ulje, prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Promešajte smesu za kolač. Sipajte vei deo od testa u pleh dimenzija 30 x 20 cm preko papira za pečenje.

U ostatak (otprilike 1/3) dodajte kakao izmešajte dobro i kašikom napravite tačke po testu u plehu.

Poređajte odozgo trešnje očišćene od koštica i nožem lagano napravite cik cak linije.

Pecite šareni kolač u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok čačkalica kojom probate ne bude suva.

Izvadite kolač na rešetku da se ohladi. Okrenite kolač od trešanja i tako ga hladite.

Istopite maslac, dodajte izlomljenu čokoladu i promešajte dok se ne istopi.

Sipajte šećer u prahu, promešajte i dodajte kiselu pavlaku u ohlađenu čokoladu.

Čokoladni krem mešajte viljuškom, nemojte mikserom.

Kolač isecite na 8 do 10 kvadrata i svaki ukrasite kremom uz pomoć šprica sa nastavkom.

Pospite narendanom belom čokoladom za raskoš i stavite po jednu trešnju na kolač!

Ohladite kolače da se krem stegne i pojedite u prijatnom nedeljnom popodnevu!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: