Način pripreme
Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom.
Dodajte vrelu vodu, ulje, prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Promešajte smesu za kolač. Sipajte vei deo od testa u pleh dimenzija 30 x 20 cm preko papira za pečenje.
U ostatak (otprilike 1/3) dodajte kakao izmešajte dobro i kašikom napravite tačke po testu u plehu.
Poređajte odozgo trešnje očišćene od koštica i nožem lagano napravite cik cak linije.
Pecite šareni kolač u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok čačkalica kojom probate ne bude suva.
Izvadite kolač na rešetku da se ohladi. Okrenite kolač od trešanja i tako ga hladite.
Istopite maslac, dodajte izlomljenu čokoladu i promešajte dok se ne istopi.
Sipajte šećer u prahu, promešajte i dodajte kiselu pavlaku u ohlađenu čokoladu.
Čokoladni krem mešajte viljuškom, nemojte mikserom.
Kolač isecite na 8 do 10 kvadrata i svaki ukrasite kremom uz pomoć šprica sa nastavkom.
Pospite narendanom belom čokoladom za raskoš i stavite po jednu trešnju na kolač!
Ohladite kolače da se krem stegne i pojedite u prijatnom nedeljnom popodnevu!
Prijatno!