Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Špikovana svinjetina sa senfom i soja sosom

Špikovana svinjetina sa senfom i soja sosom

NikiNiki
Guru
565853k
Špikovana svinjetina sa senfom i soja sosom
Fotografije: Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
1
"Nema potrebe da se hvalimo ovim špikovanim svinjskim mesom, zar ne? I vi sami znate koliko je ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 2 - 2, 5 kg
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 1 glavica
  • senf - 2 kašike
  • soja sos - 1 kašika
  • vino - 1/2 šolje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od svinjskog vrata isecite kao harmoniku.

Oljuštite luk i beli luk, iseckajte ih i dinstajte na masnoći.

U posudi pomešajte senf, soja sos i suve začine koje ćete staviti u špikovano meso.

Dobro izmešajte i premažite meso.

U svaki prorez na mesu stavite prženi luk.

Stavite parče mesa u pleh, sipajte vino i pokrijte folijom.

Pecite na 200 stepeni 40 minuta, a zatim smanjite temperaturu rerne i pecite špikovanu svinjetinu još 30 minuta.

Uklonite foliju i pecite dok svinjetina u rerni lepo ne porumeni.

Uz špikovano svinjsko meso sa senfom i soja sosom poslužite odgovarajuće piće. Živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: