Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Špikovana svinjetina sa sosom od pečuraka

Špikovana svinjetina sa sosom od pečuraka

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Špikovana svinjetina sa sosom od pečuraka
Fotografije: Evgenia
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Pozovite goste, neka se i oni dokopaju ove ukusne špikovane svinjetine sa sosom od pečuraka"

Potrebni sastojci

  • svinjski bonfile - 600 g
  • belo vino - 100 ml
  • biber
  • aleva paprika
  • piment
  • maslinovo ulje
  • so
  • Za sos od pečuraka
  • pečurke - 100 g, marinirane
  • senf - 1 kašika, dižonski
  • beli luk u prahu
  • sveže mleko - 120 ml
  • maslac - 25 g
  • bujon - 100 ml, od marinade za meso
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo posoljeno, špikovano meso u marinadi od belog vina, maslinovog ulja, bibera, aleve paprike i pimenta.

Ostavljamo da odstoji tokom jedne noći u frižideru.

Pečemo meso u kesi zajedno sa marinadom u prethodno zagrejanoj rerni do 170 stepeni oko sat vremena.

Za sos od pečuraka zagrevamo sveže mleko sa pečurkama u tiganju na slaboj ringli.

Nakon što ispečemo meso, uzimamo oko 100 ml od preostale marinade nakon pečenja i u njoj rastvaramo brašno i senf.

Dodajemo smesu u sveže mleko i pečurke. Mešamo oko 5-10 minuta nakon čega dodajemo maslac i suvi beli luk.

Pasiramo sos od pečuraka u prelivamo njime pečenu svinjetinu.

Nek vam je slatko uz ovu špikovanu svinjetinu sa sosom od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: