Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjetine sa soja sosom, senfom i krompir salatom

Šnicle od svinjetine sa soja sosom, senfom i krompir salatom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Šnicle od svinjetine sa soja sosom, senfom i krompir salatom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 5
28/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
12
"Savršen meni za vaše goste - sočne šnicle ukrašene ukusnom krompir salatom!"

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjskog vrata - 12 komada
  • Za marinadu
  • senf - 2 kašike
  • soja sos - 5 kašika
  • vino - 500 ml
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 50 ml
  • limun - 2 komada
  • čubar - 3 kašičice
  • Za salatu
  • krompir - 2 kg
  • kiseli krastavci - 500 g
  • praziluk - 3 struka
  • limun - 2 komada
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 kašika + 1 kašika za kuvanje krompira
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od svinjskog vrata dobro operite i ostavite da se osuše na kuhinjskom papiru. Ne lupaju se čekićem.

Vino se sipa u posudu u kojoj će se mešati marinada.

Beli luk je oljušten i isečen na kriške.

Iscedite limun.

U posudu sa vinom dodajte senf, soja sos, seckani beli luk, ceđeni sok od limuna, ulje i so.

Dobro mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

U duboku šerpu poređajte red šnicli, pa prelijte malo marinade.

Odozgo se ređa drugi red šnicli, koje se ponovo preliju marinadom i tako dok se sve šnicle ne poređaju u šerpu.

Na kraju se prekrivaju preostalom marinadom.

Šnisle se ostave 24 sata u frižideru.

Krompir operite i stavite u šerpu sa hladnom vodom.

Dodajte 1 kašiku soli i kuvajte 20 minuta posle ključanja.

Nakon što se skuva, voda se ocedi i krompir se ostavi da se ohladi. Ne sipajte hladnu vodu radi bržeg hlađenja.

Ohlađeni krompir oljuštite i isecite na kockice. Stavite ga u posudu u kojoj će se mešati salata.

Sitno iseckati kisele krastavce.

Praziluk se očisti, opere i sitno isecka.

Iscedite limun.

U iseckani krompir dodati seckane kisele krastavce, praziluk, sok od limuna, ulje i so.

Veoma dobro se promeša.

Nakon što odstoje u frižideru 24 sata, šnicle se vade iz marinade i ređaju na pleh.

Preliju se sa 1kašičicom marinade i pecite 60 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom, povremeno ih okrećući.

Služe se uz krompir salatu sa kiselim krastavcima i prazilukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: