Salata Venecija

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Salata Venecija
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
13/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Možda trenutno niste u Veneciji, ali samo jedan zalogaj ove salte duhom će vas preneti odmah tamo"

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 1 konzerva
  • jaja - 3 komada, tvrdo kuvana
  • krompir - 2 komada, kuvani
  • paradajzi - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • so
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • masline - 8 komada
  • peršun
  • menta - 1 struk
  • limunov sok - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i kuvani krompir se ogule i iseckaju na kockice.

Stavljaju se u posudu i u njih se dodaju komadići tunjevine iz konzerve, paradajzi iseckani na kockice i luk iseckan na polumesece.

Ukusna salata sa tunjevinom se izmeša i začini se solju, maslinovim uljem, sveže ceđenim limunovim sokom i sitno iseckanim peršunom i mentom.

Izmeša se ponovo i ostavlja se da se ohladi.

Salata Venecija se servira sa nekoliko maslina u svakoj porciji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: