Način pripreme
Ukusna štrudla sa jabukama i keksom je ispala sočna i sa ukusnim nadevom.
Ostalih 6 kora se otvaraju na radnoj površini.
Jedna zelena i jedna crvena jabuka se izrendaju oguljene na krupno rende, keks se sitno samelje.
Jabuke se posipaju smeđim šećerom i cimetom. Nakon 5 minuta se ocede i sok se sačuva.
Jabuke se pomešaju sa suvim grožđem. Nije potrebno da dodajete limunov sok, zalena jabuka ima blago kiselkast ukus.
Uzimaju se dve kore, prva se posipa uljem, odozgo druga kora i po užem kraju se raspoređuje nadev i posipa se keksom. Uvija se u rolat, ređa se u podmazanu tepsiju.
Dobijena tri rolata se iseku na tri komada i odozgo se premažu uljem, može i maslacem.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne dobije zlatasta korica.
Izvadi se i štrudla sa jabukama se obilno premaže oceđenim sokom.
Posipa se s malo šećera u prahu i servira se kolač sa jabukama.
Slatko-kiselkasti ukus je sjajan. Neka vam je slatko!