Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Neobična rebarca u đuvečari

Neobična rebarca u đuvečari

Neobična rebarca u đuvečari
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
2
"Da li imate đuvečaru kod kuće? Ukoliko je odgovor da, šta još čekate, a ne spremate ova neobična rebarca"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • svinjska rebarca - 500 g
  • čeri paradajz - 8 komada
  • šargarepe - 1 komad
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • garam masala - 1 kašičica
  • pileći bujon - 1/2 kockice
  • pivo - 1/2 konzerve
  • biber - miks
  • začin - miks /origano, ruzmarin, majčina dušica/
  • so
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebarca operite i posušite.

Krompire i šargarepe ogulite i isecite na kockice. Sipajte ih u đuvečaru. Posle dodajte i izlomljeni bujon. Izmešajte.

Rebarca stavite odozgo, premažite ih maslacem, začinite začinima. Zalijte pivom i maslinovim uljem.

Rebarca pecite otprilike pola sata u hladnoj rerni na 250 stepeni. Nakon toga smanjite temperaturu na 160 i nastavite sa kuvanjem još 180 minuta.

Poslužite neobična rebarca u đuvečari topla sa odgovarajućim garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: