Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Pečeni krompir sa pestom

Pečeni krompir sa pestom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pečeni krompir sa pestom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Savršeno predjelo obavezno uključuje dve stvari - pečeni krompir i pesto od biljaka"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • bugarski luk - po ukusu
  • beli luk - prstohvat, suvi
  • maslinovo ulje - za premazivanje
  • kiseljak - 2 struka
  • peršun - 1 struk
  • orasi - šaka
  • mladi beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje
  • so
  • limun - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj ukusni pečeni krompir ogulimo krompir i isečemo ga na kolutove.

Debljina ne treba da bude veća od 1 cm.

Uzimamo tepsiju i ređamo ih u jedan red tako što smo je prethodno obložili papirom za pečenje.

Posolimo isečeni krompir, posipamo suvim belim lukom i bugarskim lukom.

Stavljamo u rernu i pečemo na 200°C, na gornjem i donjem grejaču.

Nakon što je gotov, vadimo iz rerne, posipamo s malo ulja i ostavljamo da se ohladi.

Ostale sastojke stavljamo u blender i blendamo dok se ne dobije homogena smesa.

Gotov pesto od biljaka raspoređujemo po kolutovima krompira, brusketima i ređamo ih na tanjir za serviranje.

Pečeni krompir sa pestom ukrašavamo po želji.

Možete da ih poslužite i kao predjelo i kao garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: