Način pripreme
1. Od polovine jabuka i avokada se priprema dresing za ovu raskošnu salatu.
Voće se oguli i očisti i stavlja u blender zajedno sa maslinovim uljem, soja sosem, jabukovim sokom, limunovim sokom i veoma malo soli (u kasnijoj etapi možete da dodate još ukoliko je potrebno).
Sve se samelje u glatki pire koji će poslužiti za začinjavanje naše salate od povrća.
2. Ostala jabuka, šargarepa i paprika se očiste i iseckaju na male komadiće - važno je da koristite sortu slatke paprike koja će dati potreban kontrast ukusa, a jabuke bi bilo najbolje da budu kisele.
3. Listovi kelja se krupno iskidaju i tvrde i debele vlaknaste žile u sredini se uklone.
Izvažu se očišćeni listovi vez tvrdih delova. Kelj se opere u dve-tri vode i ocedi se.
4. U velikoj posudi se pomešaju komadići jabuka, šargarepa i paprika sa listovima kelja i sušenim brusnicama.
U njih se sipa dresing od avokada i jabuke i salata se veoma dobro izmeša kako bi se pokrio svaki listić.
5. Ova salata od kelja i jabuke ima efekat detoksikacije i veoma je korisna. Ostaćete oduševljeni i njenim ukusom.
Možete da je konzumirate odmah nakon pripreme ili da je čuvate u frižideru za kasnije, obavezo pokrivenu folijom za sveže čuvanje.