Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Salata sa keljom i jabukama

Salata sa keljom i jabukama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Salata sa keljom i jabukama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
14/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
2
"Toliko vitamina na jednom mestu niste nikada videli, garantujemo"

Potrebni sastojci

  • kelj - 180 g
  • jabuke - 2 male ili 1 velika
  • avokado - 1 komad, dobro sazreo i mekan
  • šargarepe - 60 g
  • paprike - 100 g, slatka paprika (crvena)
  • brusnice - 30 g, sušene
  • limunov sok - 40 ml
  • soja sos - 30 ml
  • so - 1 prstohvat (po želji)
  • jabukov sok - 50 ml ili vode
  • maslinovo ulje - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Od polovine jabuka i avokada se priprema dresing za ovu raskošnu salatu.

Voće se oguli i očisti i stavlja u blender zajedno sa maslinovim uljem, soja sosem, jabukovim sokom, limunovim sokom i veoma malo soli (u kasnijoj etapi možete da dodate još ukoliko je potrebno).

Sve se samelje u glatki pire koji će poslužiti za začinjavanje naše salate od povrća.

2. Ostala jabuka, šargarepa i paprika se očiste i iseckaju na male komadiće - važno je da koristite sortu slatke paprike koja će dati potreban kontrast ukusa, a jabuke bi bilo najbolje da budu kisele.

3. Listovi kelja se krupno iskidaju i tvrde i debele vlaknaste žile u sredini se uklone.

Izvažu se očišćeni listovi vez tvrdih delova. Kelj se opere u dve-tri vode i ocedi se.

4. U velikoj posudi se pomešaju komadići jabuka, šargarepa i paprika sa listovima kelja i sušenim brusnicama.

U njih se sipa dresing od avokada i jabuke i salata se veoma dobro izmeša kako bi se pokrio svaki listić.

5. Ova salata od kelja i jabuke ima efekat detoksikacije i veoma je korisna. Ostaćete oduševljeni i njenim ukusom.

Možete da je konzumirate odmah nakon pripreme ili da je čuvate u frižideru za kasnije, obavezo pokrivenu folijom za sveže čuvanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: