Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Salata sa keljom i leblebijama

Salata sa keljom i leblebijama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata sa keljom i leblebijama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Ukupno
8 min.
Porcije
2
"Uveravamo vas da nakon ove salate sa leblebijama nećete imati potrebu za glavnim jelom"

Potrebni sastojci

  • kelj - 100 g
  • leblebije - 250 g, iz konzerve ili domaće skuvan
  • limun - 1 komad, sok
  • papaja - 120 g
  • bademi - 60 g, oljušteni, sirovi ili blago zapečeni
  • majonez - 3 kašike, izvršite (za vegan varijantu - veganski majonez)
  • susam - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ocedite dobro listove kovrdžavog kupusa.

Iskidajte na male parčiće i odstranite tvrde žile.

Stavite u posudu kelj sa jednom-dve kašike majoneza, polovinom soka od limuna, kašikom maslinovog ulja i so.

Počnite da mešate blago listove minut-dva. Tako da postanu brilijantni, nežni i krhli, da omekšaju i izgube svoju žilavost.

U tako pripremljen kelj dodajte bademe, leblebije i na parčiće isečenu papaju - ona je idealna za ovu salatu sa leblebijama, jer doprinosi veoma finoj i laganoj slatkoći.

Dodatno začinite vitaminsku salatu sa preostalim sokom od limuna i po želji fino narendanom korom citrusa, preostalim majonezom i maslinovim uljem i još soli ako je neophodno.

Promešajte, pospite susamom i servirajte ukusnu, korisnu i svežu salatu sa keljom i leblebijama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: