Način pripreme
Operite i ocedite dobro listove kovrdžavog kupusa.
Iskidajte na male parčiće i odstranite tvrde žile.
Stavite u posudu kelj sa jednom-dve kašike majoneza, polovinom soka od limuna, kašikom maslinovog ulja i so.
Počnite da mešate blago listove minut-dva. Tako da postanu brilijantni, nežni i krhli, da omekšaju i izgube svoju žilavost.
U tako pripremljen kelj dodajte bademe, leblebije i na parčiće isečenu papaju - ona je idealna za ovu salatu sa leblebijama, jer doprinosi veoma finoj i laganoj slatkoći.
Dodatno začinite vitaminsku salatu sa preostalim sokom od limuna i po želji fino narendanom korom citrusa, preostalim majonezom i maslinovim uljem i još soli ako je neophodno.
Promešajte, pospite susamom i servirajte ukusnu, korisnu i svežu salatu sa keljom i leblebijama.
Prijatno!