Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Pečeno povrće u paradajz sosu

Pečeno povrće u paradajz sosu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pečeno povrće u paradajz sosu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Raznolikost boja, vitamina, ukusa i aroma - prava čarolija od povrća"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
  • crvene paprike - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • kumin - 2 prstohvata
  • suvi origano - 1 supena kašika
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • pasirani paradajz - 1 šolja
  • so
  • crni biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani i tikvice se operu i iseckaju na kolutove.

Patlidžani mogu da se stave u posudu sa posoljenom vodom kako bi nestao njihov gorki ukus.

Paprike se operu, očiste od semenki i seckaju na kockice.

Luk i beli luk se očiste, sitno se iseckaju i proprže se na maslinovom ulju na otprilike pet minuta.

Kada omekšaju, dodaje se paradajz pire i pasirani paradajz.

Sos se začini solju, kuminom i suvim origanom. Kuva se otprilike pet minuta.

Povrće se ređa u pravougaonu tepsiju, ređaju se kolutići tikvica sa kolutićima patlidžana, a između njih komadići paprika.

Posipaju se solju i mlevenim crnim biberom.

Odozgo se raspoređuje paradajz sos, nakon čega se ukusni ratatuj pokriva folijom i stavlja se u rernu.

Pecite ukusno povrće u rerni na 200 stepeni otprilike 40 minuta (ili dok povrće ne omekne).

Malo pre nego što bude gotovo, skida se folija i povrće se peče još otprilike 10 minuta.

Pečeno povrće u paradajz sosu se servira posuto sitno iseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: