Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Pečeno povrće iz rerne

Pečeno povrće iz rerne

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pečeno povrće iz rerne1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Da li osećate miris pečenog povrća iz rerne? Ponekad pomislimo da tako miriše u gurmanskom Raju"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • grašak - 1 konzerva, mala ili kukuruz
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • bujon - 1 kockica, od povrća
  • so
  • biber
  • mirođija - 1/2 veze ili peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno se patlidžan posoli i ocedi od gorkog soka, nakon toga se propere.

Svo povrće se opere, iseče na krupnije komade, krompir se prethodno oljušti, a luk se iseče na polumesece.

Sve se stavlja u pleh i obilno posipa začinima i izmrvljenim bujonom od povrća. U pleh se sipa oko 1 šolje vrele vode i obilno preliva maslinovim uljem.

Prodrma se i pokriva folijom. Stavlja se u prethodno ugrejanu rernu i peče se oko 30 minuta.

Nakon toga se skida folija i povrće iz rerne se peče dok ne dobije lepu boju. Gotovo povrće se pomeša sa iseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: