Način pripreme
Pomešajte meki marcipan sa mlevenim bademima, šećerom u prahu, limunovim sokom i belancem dok se ne oblikuje glatko testo.
Testo oblikujte u potkovice. Testo može da se zamesi u multipraktiku ili mikseru. Nakon toga se ponovo umesi.
Ukoliko je vaše testo mnogo lepljivo, možete da dodate još malo bademovog brašna. Napravite loptice veličine oraha i napravite fitilje koji se savijaju poput potkovice i ređaju se u pripremljenu tepsiju na malo rastojanje jedan od drugog.
Pecite na srednjem nivou u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 10/12 minuta. Ostavite da se ohladi.
Istopite tamnu čokoladu na vodenoj pari i umočite krajeve slatkih potkovica u njih.
Ostavite čokoladu na božićnim kolačićima da se osuši.
I jedite sa prijateljima uz šoljicu tople kafe ili čaja.
Uživajte u božićnim kolačićima bez maslaca!