Način pripreme
U posudi se mikserom umute jaja i šećer. Dodaje se sveže mleko i kikiriki puter. Nastavlja se mešanje. Suvi sastojci se proseju kroz sito (kakao, brašno i prašak za pecivo). Dodaju se u smesu.
Sve se promeša u ujednačenu smesu. Dobijena smesa se sipa u posudu za pečenje čije je dno prethodno namazano maslacem i posuto brašnom.
Stavite kolač u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite dok ne bude gotovo. Probajte čačkalicom da li je ispečeno. Nakon što ispečete kolač ostavite ga sa strane da se ohladi i pirpremite glazuru.
Nalomite kikiriki na parčiće različite veličine i pospite ih preko kolača. U metalnu posudu stavite tečnu slatku pavlaku na ringlu da provri i dodajte nalomljene parčiće čokolade.
Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi. Čim smesa postane ujednačena sklonite je sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Čim počne da se zgušnjava sipajte je preko čokoladnog kolača. Ostavite kolač u frižideru nekoliko sati pre nego što ga konzumirate. Isecite u obliku po želji.