Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Sladak Hleb»Slatki hleb sa kikirikijem i urmama

Slatki hleb sa kikirikijem i urmama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Slatki hleb sa kikirikijem i urmama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
09/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Sladak hleb za velike gladnike - sa kikirikijem i urmama"

Potrebni sastojci

  • urme - 200 g
  • suvo voće - 100 g, miks
  • kikiriki - 100 g, oljušten, pržen ili pečen
  • med - 80 g
  • voda - 240 ml
  • jaja - 1 komad, L
  • brašno - 300 g
  • šećer - 90
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 15 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sameljite urme u blenderu sa drugim suvim voćem (kajsijama, šumskim voćem, bananom). Treba da isečete na sitne komade, na kašu. Sipajte u posudu mleveno voće i pomešajte sa kašikom sode bikarbone.

2. Ugrejte med i vodu na umerenoj vatri. Čim vri 5 minuta sipajte ovaj sirup u voće, promešajte i ostavite da se ohladi 30 minuta.

3. U posudi umutite jaje sa prstohvatom soli i šećera. U njih sipajte brašno, kikiriki, prašak za pecivo i skoro ohlađeno voće sa sirupom.

Uključite rernu da se ugreje na 180 stepeni, a za to vreme lepo promešajte smesu za sladak hleb uz pomoć miksera sa nastavcima za testo ili u multipraktiku. Nemojte preteriavti sa mešanjem, negko samo koliko je potrebno da smesa postane homogena.

4. Namažite pravougaoni kalup, prčenika pribložno 24/10 i sipajte u njega smesu. Stavite u ugrejanu rernu i pecite 40-50 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Na kraju možete pokriti hleb alu folijom da ne zagori odozg.

5. Nakon što izvadite iz rerne, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetku. Isecite kolač na kriške i servirajte sa čašom toplog mleka.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: