Slatki hleb sa kikirikijem i urmama

09/07/2019
"Sladak hleb za velike gladnike - sa kikirikijem i urmama "
Priprema15 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Sameljite urme u blenderu sa drugim suvim voćem (kajsijama, šumskim voćem, bananom). Treba da isečete na sitne komade, na kašu. Sipajte u posudu mleveno voće i pomešajte sa kašikom sode bikarbone.

2. Ugrejte med i vodu na umerenoj vatri. Čim vri 5 minuta sipajte ovaj sirup u voće, promešajte i ostavite da se ohladi 30 minuta.

3. U posudi umutite jaje sa prstohvatom soli i šećera. U njih sipajte brašno, kikiriki, prašak za pecivo i skoro ohlađeno voće sa sirupom.

Uključite rernu da se ugreje na 180 stepeni, a za to vreme lepo promešajte smesu za sladak hleb uz pomoć miksera sa nastavcima za testo ili u multipraktiku. Nemojte preteriavti sa mešanjem, negko samo koliko je potrebno da smesa postane homogena.

4. Namažite pravougaoni kalup, prčenika pribložno 24/10 i sipajte u njega smesu. Stavite u ugrejanu rernu i pecite 40-50 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Na kraju možete pokriti hleb alu folijom da ne zagori odozg.

5. Nakon što izvadite iz rerne, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetku. Isecite kolač na kriške i servirajte sa čašom toplog mleka.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar