Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Kakao kolač sa kikirikijem

Kakao kolač sa kikirikijem

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Kakao kolač sa kikirikijem
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Kakao kolač sa čokoladnom glazurom - svetu je potrebno još čokoladnih đakonija"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 180 g
  • sveže mleko - 220 ml
  • kikiriki puter - 100 g
  • brašno - 200 g
  • kakao - 3 kašike
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • Glazura
  • kikiriki puter - 100 g, neslan, pečen
  • čokolada - 150 g, mlečna
  • slatka pavlaka - 200 g, tečna
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se mikserom umute jaja i šećer. Dodaje se sveže mleko i kikiriki puter. Nastavlja se mešanje. Suvi sastojci se proseju kroz sito (kakao, brašno i prašak za pecivo). Dodaju se u smesu.

Sve se promeša u ujednačenu smesu. Dobijena smesa se sipa u posudu za pečenje čije je dno prethodno namazano maslacem i posuto brašnom.

Stavite kolač u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite dok ne bude gotovo. Probajte čačkalicom da li je ispečeno. Nakon što ispečete kolač ostavite ga sa strane da se ohladi i pirpremite glazuru.

Nalomite kikiriki na parčiće različite veličine i pospite ih preko kolača. U metalnu posudu stavite tečnu slatku pavlaku na ringlu da provri i dodajte nalomljene parčiće čokolade.

Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi. Čim smesa postane ujednačena sklonite je sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

Čim počne da se zgušnjava sipajte je preko čokoladnog kolača. Ostavite kolač u frižideru nekoliko sati pre nego što ga konzumirate. Isecite u obliku po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: